Ter Inspiratie

Wij Samen voor Elkaar
Ik ben erbij. Ik kies voor #WIJ. En jij? (Featuring Diggy Dex)

Hoog tijd voor meer “wij” in onze maatschappij

Steeds meer Nederlanders voelen zich oncomfortabel in de huidige maatschappij. Ze geven de schuld aan een falende overheid, aan buitenlanders, graaiende bankiers, de angstcultuur die al bijna twintig jaar door de politiek en de media wordt opgeroepen of het toegenomen egocentrisch gedrag van burgers. Trendwatchers als Adjiedj Bakas spreken zelfs van een “Perfect Storm” die zich momenteel in onze samenleving aan het voltrekken is.

Maar wie verder kijkt dan het acht uur journaal, ziet ook dat er overal in ons land mensen en organisaties initiatieven ontplooien waarvan een straat, een wijk, een stad of zelfs de gehele maatschappij een beetje mooier worden. Menselijker. Socialer. Gelukkiger. Mensen die niet de hele dag met het beroemde vingertje naar anderen wijzen als het gaat om alles dat hun persoonlijke levensgeluk in de weg staat, maar zelf de mouwen opstropen. Individueel of samen.

Aan welke kant sta jij?

Kijk eens in de spiegel. Ben jij bereid om zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen levenskwaliteit en die van je omgeving te nemen? Wil jij je inzetten voor een maatschappij waarin we meer voor elkaar over hebben en waarin we samenwerken om er samen beter van te worden?

Misschien heb je nog geen idee hoe, maar daarvoor ben je op Wij Samen voor Elkaar op de juiste plek. Niet alleen vind je hier ter inspiratie honderden initiatieven in negen categorieën, maar ook hoe je zelf een initiatief kunt ontplooien, verbinden en versterken. Kijk rond en bekijk ook de video’s. Dan kom je vanzelf op ideeën.

Onderteken ons manifest

In een tijd, waarin alles steeds sneller verandert, worden geheel nieuwe eisen gesteld aan ons samenleven. Talloze individuen, clubjes, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemingen in ons land zetten zich al in om een bijdrage te leveren aan een betere en mooiere samenleving.

Wat zou het mooi zijn als al die initiatieven beter zichtbaar worden en elkaar versterken, en daarmee steeds meer mensen en organisaties inspireren om hun steentje bij te dragen? Dat is het uitgangspunt van MaatschapWij.

Wij zullen het met zijn allen moeten doen, en als burgers, naast consument ook producent in deze maatschappij moeten worden. Dat betekent zelf verantwoordelijkheid nemen voor het wel en wee in onze samenleving.

Verbinding en zichtbaarheid van goede initiatieven kunnen andere mensen en organisaties inspireren, om zélf initiatief te nemen voor een grotere maatschappelijke bijdrage. Samenleven is een werkwoord; daar moet je energie in steken. Samen werken staat daarbij centraal, dat maakt onze levens zoveel mooier én waardevoller.

Daarom ondersteun ik dit initiatief en deze beweging,

Doe ook mee!

Van buurtbarbecue tot nationale actie: voor betere zichtbaarheid en meer resultaat zet je jouw mooie initiatief gratis op Wij Samen voor Elkaar in de spotlights.