Duurzaamheid

Initiatieven die bevorderen dat mens, milieu en economie zo met elkaar in evenwicht komen, dat de wereld onze totale consumptie kan dragen.

Initiatieven bekijken uit dit thema
Duurzaamheidsinitiatieven slaan vaak twee vliegen in één klap.
 Rachelle Eerhart, Rechtstreex

Het mooie van duurzaamheidsinitiatieven vanuit burgers, bijvoorbeeld als zij een buurttuin opzetten, is dat er niet alleen duurzaamheidswinst wordt geboekt, maar dat ook het sociale systeem wordt versterkt.

Wat mensen zeggen over Duurzaamheid

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ook sommige grote energiebedrijven staan open voor ideeën over duurzaamheid. Ik ben Michiel en ik organiseer op zaterdag 23 april een Tafel van 7 Thematafel over de weg naar duurzame energie, bij mij thuis in Amsterdam. Lees verder »
Michiel Thematafel
Vroeger woonde ik naast de grootste vuilnisbelt van Nederland; de Volgermeer in Broek in Waterland. Mijn broers en vrienden zochten hier vaak naar koper. Ik speelde meer woudloper en ontdekkingsreiziger. Lees verder »
Willem Vos Stichting vrijwillige zwerfafval opruimers
Bij stadslandbouwinitiatief Koningshof hebben wij twee missies: het landschap versterken en het geven van educatie. Op een groot landbouwterrein aan de rand van Utrecht verzorgen wij workshops over hoe je gezond en duurzaam voedsel kunt verbouwen. Lees verder »
Akke Koningshof

Initiatieven bij partners

Voor Vrienden van Nudge: Samen Solar

Voor Vrienden van Nudge: Samen Solar

Nudge.nl
Elke 6 minuten stapt er iemand over op zonnestroom. Niet zo gek: met schone stroom van eigen dak draag je bij aan een en je...
Sterk voor Wasbaar

Sterk voor Wasbaar

Nudge.nl
Wasbare luiers - ze worden weinig gebruikt. Onder andere door een negatief en ouderwets imago, onbekendheid en de ze -...
De weggeefhoek Brandevoort

De weggeefhoek Brandevoort

Nudge.nl
Speelgoed voor de kleintjes, schaaltjes uit dat rommelige keukenkastje, kookboeken om boven te watertanden, een om...
Laad meer initiatieven

Doe ook mee!

Van buurtbarbecue tot nationale actie: voor betere zichtbaarheid en meer resultaat zet je jouw mooie initiatief gratis op Wij Samen voor Elkaar in de spotlights.